Bedankt voor uw bezoek

Neem contact met ons op

Stichting Eduwart

Contact

Correspondentieadres

Postbus 94019

1090 GA  Amsterdam


Kamer van Koophandel 34108614 (SBI 94996, overige ideële organisatie)

RSIN 807820520

Per 1 januari 2008 heeft de Belastingdienst de stichting aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).


Oprichting

De stichting is opgericht op 18 december 1998.


Doelstelling

De stichting heeft heeft ten doel:
a. het bevorderen van wetenschap, kunsten en het bevorderen van opvang van kinderen;
b. het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.


Verwezenlijking doelstelling
De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door:
a. het ontvangen van subsidies en donaties:
b. hetgeen de stichting door erfstelling, legaat, schenking of op enigerlei andere wijze verkrijgt.


Hooflijnen beleidsplan

Beleidsmatig kan Stichting Eduwart worden gekenmerkt als een hulporganisatie die met eigen projecten en benaderingswijzen inspeelt op geconstateerde of vermoede behoeften. Door het bestuur wordt het accent gelegd op het daar helpen waar, door niet op elkaar afgestemde regelingen door  overheidsinstanties, geen of onvoldoende steun gegeven wordt. De beleidsdoelen van Stichting Eduwart kunnen als volgt worden weergegeven:
- overeenkomstig de statuten het bevorderen van wetenschap, kunsten en het bevorderen van opvang van kinderen;
- het bevorderen van de bewustmaking bij het Nederlandse volk en politiek van het voorgaande;
- het verstevigen van de basis van de stichting door het verwerven van meer geregelde inkomsten en het vormen van vermogen;
- het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.


Giften

Doelstelling is om de huidige toekenning van gelden te continueren.
Beloning
De vrijwilligers hebben tot op heden geen vergoeding voor hun werkzaamheden verkregen. Doelstelling is om dit beleid in de toekomst te continueren.
Huisvesting
Verder wordt voor wat betreft de huisvesting en communicatie gebruik gemaakt van de ter beschikking gestelde ruimtes door vrijwilligers, waarbij geen kosten in rekening worden gebracht. Doelstelling is om ook dit beleid in de toekomst te continueren.
Financieel 
De voornemens ten aanzien van het beleggingsbeleid, de kostenbeheersing en de financiële  administratie worden onderstaand toegelicht.
De doelstelling ten aanzien van het beleggingsbeleid is:
- herdefiniëren van de beleggingsstrategie door middel van het bepalen van nieuw duurzaam beleggingsbeleid en het uitzoeken van nieuwe vermogensbeheerders om een zo hoog mogelijk rendement te behalen met een zo laag mogelijk risico;
- een beleggingsbeleid dat in de ogen van het bestuur maatschappelijk verantwoord is en de toets der kritiek kan doorstaan wat betreft de algemene maatschappelijke opvattingen over duurzaamheid, mede door monitoring van de behaalde resultaten.
Het rendement van de beleggingen kan alleen voldoende zijn om alle kosten te dekken als die kosten zelf doorlopend in de hand worden gehouden. Doelstelling is om de kosten zo laag mogelijk te houden met als uitgangspunt het huidige niveau.
Doelstelling is dat de financiële administratie moet voldoen aan de volgende eisen:
- ze moet doelmatig zijn;
- ze moet een zo zorgvuldig mogelijke en beknopte weergave van de werkelijkheid zijn;
- ze moet zodanig zijn opgesteld dat gebruikers zich een beeld kunnen vormen;
- ze moet reproduceerbaar zijn.
De stichting heeft zijn administratie zo ingericht dat het mogelijk is om aan de hierboven gestelde eisen te voldoen. Om in de toekomst aan nieuwe wensen gehoor te kunnen geven en tegelijkertijd adequaat en slagvaardig te blijven functioneren is het voortdurend kunnen aanpassen van de administratie een vereiste.
Maatschappelijke bewustmaking
De doelgroep bestaat mede uit jongeren, die niet in de gelegenheid zijn c.q. niet de middelen hebben om zich op wetenschappelijk gebied te ontplooien. 


Beloningsbeleid

Stichting Eduwart maakt voor de uitvoering van haar werkzaamheden gebruik van een aantal  vrijwilligers. Er is geen personeel in dienstbetrekking geweest. De stichting beoogt daarmee maatschappelijk draagvlak voor en maatschappelijke betrokkenheid bij zijn activiteiten te creëren. De vrijwilligers ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden.


Anbi publicatieplicht

Wetstoelichting
De wijziging van de Uitvoeringsregeling Algemene wet inzake rijksbelastingen 1994 (UR AWR 1994) geeft nadere uitvoering aan het in de Visie op toezicht en verantwoording in de filantropische sector neergelegde voornemen om in de fiscale regelgeving voor algemeen nut beogende instellingen (ANBI’s) de verplichting op te nemen op toegankelijke wijze informatie te publiceren via internet. Het gaat om informatie die van belang is voor transparantie en verantwoording in de filantropische sector. De verstrekking van die informatie via internet is met ingang van 1 januari 2014 een wettelijke voorwaarde voor het behoud of de verkrijging van de ANBI-status. De te publiceren informatie bestaat uit gegevens waarover een ANBI volgens de civielrechtelijke dan wel fiscale regelgeving ook nu reeds moet beschikken. Vereist is dat de ANBI ervoor moet zorgen dat de informatie via internet voor elke belangstellende beschikbaar is.

Wetsartikelen
Artikel 1a lid 1j AWR
Een instelling wordt door de inspecteur aangemerkt als een algemeen nut beogende instelling indien en zolang de instelling via internet op elektronische wijze informatie met betrekking tot haar functioneren, openbaar maakt.
Artikel 1a lid Lid 7
De informatie, bedoeld in het eerste lid, onderdeel j, bestaat ten minste uit:
a.de naam van de instelling;
b.het nummer, bedoeld in artikel 12, onderdeel a, van de Handelsregisterwet 2007, van de instelling, dan wel ingeval de instelling buiten Nederland is gevestigd, het voor deze regeling door de Nederlandse Belastingdienst verstrekte fiscale identificatienummer;
c.het post- of bezoekadres, dan wel het telefoonnummer, dan wel het e-mailadres van de instelling;
d.de doelstelling volgens de regelgeving van de instelling;
e.de hoofdlijnen van het actuele beleidsplan, bedoeld in het eerste lid, onderdeel f, van de instelling;
f.de bestuurssamenstelling, het beloningsbeleid van de instelling en de namen van de bestuurders, met uitzondering van:
1°de namen van bestuurders van kerkgenootschappen alsmede hun zelfstandige onderdelen en lichamen waarin zij zijn verenigd, en
2°de namen van bestuurders waarvoor de inspecteur op verzoek van de instelling ontheffing verleent omdat is aangetoond dat publicatie van deze namen een reëel gevaar oplevert voor de persoonlijke veiligheid van deze bestuurders of van hun familieleden;
g.een actueel verslag van de uitgeoefende activiteit of activiteiten van de instelling;
h.de balans en de staat van baten en lasten, met toelichting, van de instelling dan wel, indien het instellingen betreft die niet actief geld of goederen werven onder derden en die het aan hen ter beschikking staande vermogen of de opbrengsten daarvan uitsluitend of nagenoeg uitsluitend besteden ten behoeve van hun doelstelling (zuivere vermogensfondsen) of indien het kerkgenootschappen alsmede hun zelfstandige onderdelen en lichamen waarin zij zijn verenigd betreft, de staat van baten en lasten en een overzicht van de voorgenomen bestedingen, met toelichting.

Jaarverslagen, balans en de staat van baten en lasten

Jaarverslag 2022.pdf

Jaarverslag 2021.pdf

Jaarverslag 2020.pdf

Jaarverslag 2019.pdf

Jaarverslag 2018.pdf

Jaarverslag 2017.pdf

Jaarverslag 2016.pdf

Jaarverslag 2015.pdf

Jaarverslag 2014.pdf


Bestuurders

J. Kome, penningmeester

H.J.M. Klein, secretaris

A. Fuijkschot, voorzitter